X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Задвижена бе процедурата за повишаване на минималната заплата до 510 лв.

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Повече от 17% от заетите лица в България се трудят официално срещу минимално възнаграждение. Повече от 402 хил. са българските граждани, които към месец септември взимат по 460 лв. на месец, показват данни от националната статистика.
 
Те са цитирани в мотивите на социалното министерство по предложението минималната работна заплата да нарасне до размер от 510 лв. от 1 януари, което формално е предложено в записания вече в средносрочната прогноза размер.
 
Няколко пъти вече работодателите успешно атакуват в съда постановленията именно по отношение на най-ниското възнаграждение. Независимо от дадените обещания, механизъм за нейното определяне все още не е налице.
 
Мотивите на Министерството на труда и социалната политика се повтарят от предишните години. Според него по-високото възнаграждение ще увеличи покупателната способност на най-нискодоходната част от заетите и ще доведе до задоволяване на минималните жизнени потребности, ще повиши мотивацията за постъпване на работа и повишаване на квалификацията.
 
Ръстът на минималното възнаграждение до 510 лв. ще доведе до повишение на общите разходи на работодателите с по-малко от 1 на сто, посочват експертните разчети на социалното министерство.
 
източник: pariteni.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x