X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Търсите нова работа? Избягвайте тези няколко грешки

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Независимо на кой етап от търсенето на работа сте, винаги е добре да знаете за какво да внимавате в процеса по откриване на новата си длъжност.
 
Защото има грешки, които може да Ви костват и мечтаната длъжност, за която сте достатъчно квалифицирани. Ето за какво става въпрос:
 
1. Неактуалност на документите Ви.
 
Винаги, когато пращате автобиография и мотивационно писмо, ги актуализирайте. Не само за да допълните уменията и опита си, а за да се уверите, че сте включили само неща, които интересуват работодателя.
 
2. Липса на проверка.
 
Печатните и правописните грешки са много неприятни и оставят впечатление, че Ви липсва внимание към детайла. По-добре да се забавите с пращането, но да пратите изрядни документи.
 
3. Лоша подготовка.
 
Не бързайте с кандидатстването. Не така ще изпреварите другите кандидати. Отделете време да проучите компанията, да разгледате обстойно сайтовете и профилите ѝ в социалните мрежи, да почетете статии, да опознаете продуктите ѝ. Така ще си съставите по-ясна представа какви нови кадри ѝ трябват и как по-ясно да представите, че Вие сте подходящият.
 
4. Лъжене.
 
Винаги бъдете откровени. За една фирма е по-ценно да имате мотивация, ентусиазъм и желание да учите, отколкото да имате огромен набор компетенции. Ако се съмнявате, че можете да използвате немския, който сте учили в училище, за делови разговори, въобще не го включвайте. В крайна сметка е много възможно за всяко Ваше твърдение по отношение на автобиографията и кариерното Ви развитие да се изиска доказателство.
 
5. Липса на подготовка за дискутиране на заплащането.
 
Трябва да се подготвите за това, особено ако в обявата не е посочена заплата или е посочен някакъв диапазон. Потърсете информация как варират заплатите за длъжността, за която кандидатствате, и бранша, в който е тя. Така ще можете да се ориентирате, а при дискусия - и да се аргументирате.

Още съвети за търсенето на работа четете тук >>>
 
източник: businessnewsdaily.com

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x