X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Старт на нова мярка за насърчаване на мобилността на незаетите лица

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Агенцията по заетостта (АЗ) започна нова мярка, посредством която се насърчава мобилността на безработните. Бюрата по труда в страната вече приемат заявления за получаване на средства за покриване на разходи за наем, такса за ясла или детска градина и Интернет услуги.
 
От тази помощ могат да се възползват безработни, насочени към работно място и сменящи адреса си, с оглед да се трудят на повече от 50 км от дома си. Финансовите средствата се отпускат за максимален срок от 12 месеца, като размерът им за 2017 г. е до 200 лв. на месец.
 
Тази финансова подкрепа е насочена и към младежи, напускащи специализирани институции или ползващи социални услуги в общността от резидентен тип.
 
Мярката е регламентирана в чл. 42, ал.3 с последните изменения в Закона за насърчаване на заетостта и Правилника за неговото прилагане.
 
Предвидено е от мярката да се възползват 400 безработни. Подробна информация може да бъде получена във всяко бюро по труда и Интернет страницата на АЗ, раздел „Насърчителни мерки за безработни лица”.

източник: az.government.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x