X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Съгласие по Конвенция 131 на МОТ за МРЗ

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Соцалният министър Бисер Петков, национално представителните работодателски организации и синдикатите постигнаха съгласие по текста на предложената за ратифициране Конвенция 131 на Международната организация на труда (МОТ) за определяне на размера на минималното възнаграждение. Предстои Конвенцията да бъде ратифицирана.

На срещата, където се дискутира Конвенцията, социалните партньори постигнаха напредък по основните текстове на проекта на Рамковото споразумение за процедурата по договаряне на размера на минималната работна заплата (МРЗ) за България. Обсъдени бяха въпроси, имащи връзка с определяне гаранции за участие на социалните партньори в договорната процедура.

Същевременно бяха обсъдени сроковете за провеждане на преговорите, обхвата на социалните и икономически индикатори, които подкрепят договорния процес, коридора, по който ще бъде договарян размерът на МРЗ, а също и ролята на държавата в процеса.

Разговорите по темата ще продължат в началото на 2018 г.

Междувременно бе прието повишаването на МРЗ на 510 лв. Повече за това четете тук >>>

източник: mlsp.government.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x