Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките".
Този сайт използва т.нар. бисквитки (Cookies), съгласно разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, за да Ви осигури най-функционалното посещение на нашия сайт. "Бисквитките" ни помагат да подобряваме съдържанието на сайта, като Ви даваме персонализирано и много по-бързо онлайн изживяване. Те се използват само от нашия сайт и нашите доверени партньори. Кликнете ТУК за подробности относно правилата за "бисквитките". Съгласен съм
X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Приети бяха свързаните с GDPR промени в ЗЗЛД

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Одобрени бяха изменения в Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), синхронизиращи родното законодателство с европейския Регламент за защита на личните данни (GDPR).
 
Пояснява се, че промените в ЗЗЛД имат за цел да осигурят защита на физическите лица и обработването на техните лични данни по GDPR, а също и обработката на данните им от правоохранителните органи у нас.

От правителството посочват, че посредством законопроекта се унифицират българските разпоредби за защита на личните данни и при международния обмен по отношение полицейското и съдебно сътрудничество в областта на наказателноправни въпроси. Така се осигурява високо ниво защита на личните данни, а също и се улеснява обмена на информация с компетентните органи на другите страни-членки на ЕС, което е от решаващо значение за ефективното осъществяване на това сътрудничество.
 
В законопроекта с измененията на ЗЗЛД са разписани подробни дефиниции на ключовите понятия в сферата на личните данни. Описани са още принципите, имащи връзка с обработването на лични данни, правомощията на администратора и обработващия личните данни, условията за обработка на специални категории лични данни, условията за трансграничния обмен на данни, както на ниво ЕС, така и с трети страни или международни организации, правата на субекта на данни и средствата за правна защита на засегнато лице, мерките за сигурност на данните и др.
 
източник: economic.bg
 

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, искам информация за продуктите на РС Издателство и Бизнес консултации. Приемам личните ми данни да бъдат обработвани съгласно Регламент ЕС 2016/679

x