X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

Калкулаторът за онлайн регистрация на еднодневни трудови договори с актуализация

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
Калкулаторът на системата за електронна регистрация на образците на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за обработка на насаждения и прибиране на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула е актуализиран. Това посочиха от Главна инспекция по труда (ГИТ) във връзка с измененията в размера на осигурителните вноски.
 
Тази функционалност на системата дава възможност след като се въведе броят образци еднодневни трудови договори, които земеделският стопанин иска да резервира, да се изчисли размерът на осигурителните вноски, които следва да се платят авансово. Чрез калкулатора е възможно, след като се въвежде определената за деня надница, системата да изчисли и генерира директно в разписката (неразделна част от договора) размера на осигурителните вноски и данъка, които следва да се удържат от работника, както и чистата сума, която той ще получи във вид на възнаграждение.
 
Системата за онлайн регистрация на образците на еднодневни договори позволява еднодневнитее договори да бъдат регистрирани онлайн по всяко време, включително и в извънработно за администрацията. Създадени са още функционалности, облекчаващи администрирането на процеса по сключване на еднодневни трудови договори.

Освен калкулаторът, друго облекчение за ползателите е възможността в договора да бъдат директно генерирани данните на работник, който вече е наеман от същия земеделски стопанин.

Резервираните през 2017 г. образци на еднодневни трудови договори не може да се ползват през 2018 г.

източник: expert.bg

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x