X

Влизане в акаунта

Запомни ме

Забравена парола? Кликнете тук, за да възстановите потребител / парола

Нямате профил?
X

Възстановяване на потребилетско име/ парола

Моля, въведете имейл адреса, който сте използвали, за да регистрирате профила си.

Влезте в системата Регистрирай се

5 съвета, с които да си осигурите по-добра заплата

PortalTRZnormativi.bg Отговор, предоставен от
PortalTRZnormativi.bg
По-високото заплащане е една от ключовите кариерни цели. Важното при нея обаче е не просто да я искате, а да докажете, че я заслужавате. Иначе няма да я получите.
 
Как да го направите? Ето 5 съвета:
 
1. Проучете какво действително заслужавате.
 
Тук трябва да направите проучване на заплатите в индустрията, където работите, и как варират те. Да знаете това ще Ви позволи да изградите цифрово обусловени аргументи, с които да докажете, че заслужавате по-високо възнаграждение.
 
2. Научете се да водите преговори.
 
Първото и важно правилно тук: поискайте повече, отколкото знаете, че ще получите, но не прекалено много. Подкрепено с доказателствата, че заслужавате по-висока заплата, това искане няма да изглежда необосновано. Второто важно нещо е да не се страхувате да Ви откажат повишението, което искате. Стига да получите някакво, ще сте постигнали промяна.
 
3. Подгответе си списък от постижения и ги свържете с приноса си.
 
Трябва да сте наясно какво сте реализирали с работата си и да го докажете числово. Да речем, че сте добър продавач, докажете го като направите справка за реализираните от Вас продажби за последните няколко месеца, дори година. Това не просто доказва колко добри сте в работата си, но и демонстрира какви печалби сте донесли на фирмата. Казано съвсем просто: искате ли пари, покажете, че носите пари на фирмата.
 
4. Фокусирайте се върху знания, умения и сертификати.
 
За времето, през което сте работили в тази фирма, сте добили нови знания и умения, повишили сте квалификацията си, придобили сте сертификати. Ако сте го направили на свои разноски, имате всички основания да ги използвате в преговорите си за по-високо възнаграждение. По-големите компетенции Ви правят по-ценен кадър.
 
5. Определете подходящия момент.
 
Ако фирмата е в застой или периодът е труден, да искате повишение на възнаграждението означава да получите моментален отказ. Затова внимателно следете как се развива икономическото състояние на компанията и, когато видите, че нещата са в подем, действайте. Тогава шефовете Ви ще са по-склонни да похарчат повече пари за Вас, защото ще ги имат.
 
източник: entrepreneur.com

БЕЗПЛАТНО приложение portaltrznormativi.bg

ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения

Бъдете в крак с всички решения, предложени от специалистите.
Абонирайте се сега в бюлетина на PortalTRZnormativi.bg и получете специален PDF "ТРЗ експертите съветват: 12 най-четени казуса и техните решения"!

Да, желая да получавам информация за продуктите, услугите, новостите и т.н., които РС Издателство и Бизнес Консултации предлага. Условия на сайта Информационна бележка

x